English      Oturum aç | Kayıt Ol | Unutulan Parola
Kullanıcı adı / Parola

Ahmet Altan ın çocukluğundaki müslümanlığına özlemi (ece sibel)

Yanıt Yaz    
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arşiv
Simge
Gönderilenler : 40183
Aktif Durum : Aktif Değil
  Alıntı arşiv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ahmet Altan ın çocukluğundaki müslümanlığına özlemi (ece sibel)
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2009 Saat 12:07pm

Ahmet Altan ın çocukluğundaki müslümanlığına özlemi

October 23 2005 at 5:33 PM
ece sibel  (Login ecebee)
from IP address 85.101.149.7

Ahmet ALTAN ın hürriyet gazetesindeki(23 ekim 2005)
"Cami ışıklarına bakan çocuk " başlıklı yazısında yaşlanmaya başlamış bir ateistin çocukluğundaki iftar sofralarını ,teravih namazlarını nasıl özlediğini anlatmış ...

"Sonra büyüdüm, inanmanın huzurundan aklın huzursuzluğuna geçtim" diyor ....

"içinde bir vahşetle, bencillikle hatta kötülükle doğan ve ölüm gibi karanlık bir yok oluşla varlıkları sona eren insanların gelişiminde, yaşama gücü buluşunda, ahlakı yaratışında, vahşetini sınırlayışında dinin çok önemli kültürel bir değer olduğunu" nasıl fark ettiğini anlatmış.

Allah hakkında ise, "Varlığına inanmıyorum ama o varmış gibi hissetmekten hoşlanıyorum" demiş.

ece sibel
(Login ecebee)
85.101.149.7

Re: Ahmet Altan ın çocukluğundaki müslümanlığına özlemi

October 23 2005, 5:38 PM 

İnsanların çoğu TANRI inancının kendisine huzur verdiğini ve mutlu ettiğini söyler ,Bursa da okurken şöyle cümleler kurduğumu hatırlarım ...

"Bana huzur veren iki yer var , biri konservatuar diğeri Ulucamii de oturup dua etmek "

İnsanın fıtratı bir yaratıcı inanışına göre programlanmış gibi ?
Bir ayette de rastladım

"Kalpler ancak ALLAH ı anarak huzura ererler " şeklindeydi.

sevgiyle
e.sibel.

o.adem
(Login o.adem)
85.97.105.239

October 23 2005, 5:42 PM 

Rad suresi 28. Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.

sadas
(Login sadas999)
85.99.221.119

October 23 2005, 5:46 PM 

çoğu müslümn inandığı halde huzurlu değil ama neden acep?
çünkü bir korkutma dinine inanıyorlar herşeyiniz tehtidler üstüne kurulu bu tehtidlerinizden sizler bile korkuyorsunuz çok az sayıda gerçek insan islamda huzura erebiliyor onlarda işin felsefesini kavrayabilenler
budistler allaha inanmıyor ama ne hikmetse çok huzurlular sizce sebebi ne?
allah onlarında yüzünü güldiriyimmi demiş

o.adem
(Login o.adem)
85.97.105.239

October 23 2005, 5:49 PM 

Huzursuzluk sadece akılda değildir. İnanmayan bir insan yok olmaktan korkar
inanan bir insan ise Allah'ın Cehennem'e gönderebilme ihtimalinden korkar.
İnanmayan insanın bu korkularını yenmek için, yokluktan kurtulabilmek için yapabileceği hiç bir şey yoktur. İnanan bir insan ise günahlara karşı korunup iyi işler yaptığı zaman rabbinin onu kurtaracağını bilir.

ece sibel
(Login ecebee)
85.101.149.7

October 23 2005, 5:50 PM 

sevgili sadas ,
ben "Müslümanlık insana huzur verir" demiyorum

"Bir tanrı inancı huzur veriyor " diyorum...

Öyle yada böyle insanoğlu kendine bir yaratıcı aramaya ihtiyaç duyuyorki dünya üzerinde binbir çeşit ilah var ....

SAYGILAR

ece sibel
(Login ecebee)
85.101.149.7

October 23 2005, 5:53 PM 

Ayrıca AHMET ALTAN gibi yaş olarak demini almış ve ihtiyarlığa adım adım yaklaşan bir romantik ateistin duygularını böyle açıklıkla itiraf etmesi de takdire şayan bir durum.

Bekleyelim , belki de yeniden inanmaya başlar .

sadas
(Login sadas999)
85.99.221.119

October 23 2005, 5:59 PM 

birçok çevredeki bu ateist kişilerin korktuğu hep huzursuz oldukları iddasını nereden çıkartıyorlar anlamıyorum ben hep ateisttim hala ateistim ve ben huzurluyum yok olmaktan korkmuyorum çünkü korkacak bişey yok yaşamakla ölmek birdir ve doğaldır açın belgesel izleyin daha ana karnından yeni çıkan ceylanlar nasıl yeniyor aslanlar tarafından
yemek yemem kadar ölmemde doğaldır ve olacaktır ölümden korkan asıl kişi inananlardır hep cezadan korkarlar çünkü doğruyu bilmezler ben doğru bir insanın birçokmüslümandan çok daha fazla müslüman gibi yaşarım
doğrunun ne olduğunu bilir onun izinden giderim ama bunu müslümanlar gibi allahtan korktuğum için zor aki yapmam isteyerek baskı altında olmadan doğruya inandığım için yaparım
ve korkacak bişey olmadığını bilirim eğer allah tanrı veya benzeri bişey varsa bilirimki benim doğru insan olduğumu görür ve zaten gereğini yapacaktır nedir bu korku neden korkayım
sizlerokadar korkmuşsunuz ki allahtn aklınızca onu kandırdığınızı sanmaktasınız mesela denizfeneri adında bir dernek var dindar bir yardım derneği bu dernek onca kişiden yardım parası topluyor ve sadece müslümanlara yardım ediyor endonezya depreminde gitti müslüman köyüne orada yardım yaptı
tek taraflı iyilik iyilik değildir
allahınızın elçilerinden isanın güzel bir sözü vardır
sana iyilik yapana iyilik yapmak bişey değildir asıl erdem sana kötülük yapana da iyilik yapmaktır

Intersection
(Login Intersection)
82.233.83.67

October 24 2005, 2:23 AM 

sadas yazdi

"""......birçok çevredeki bu ateist kişilerin korktuğu hep huzursuz oldukları iddasını nereden çıkartıyorlar anlamıyorum ben hep ateisttim hala ateistim ve ben huzurluyum yok olmaktan korkmuyorum çünkü korkacak bişey yok yaşamakla ölmek birdir ve doğaldır ........."""

su cool tavirlardan oldum olasi hoslanmamisimdir. farkli ve gercegi yalamis yutmus bir birey izlenimi verme cabasi görülüyor bu yazida.
oysa bir deprem olsa,bu arkadasimiz o cok dogal karsiladigi ve yasamakla es saydigi ölümden kacmak icin cirpinir. madem estir,kacma ve öl o zaman. karbon cevrimine gönüllüce katil.

türbülansa girmis ucakla,amansiz firtinaya yakalanmis denizde ateist olmaz.
keah keah keah

sadas yazdi

"........ben doğru bir insanın birçokmüslümandan çok daha fazla müslüman gibi yaşarım ........"

demekki bilinclatina islemis "müslüman dogru-dürüst insan olmalidir" gercegi. benzetmeye bakin, ""müslüman gibi"".
ateistlerde böyle tepkiler gözlemlemek kolaydir. bazen ateistlerin "yuh bee nasil müslümansin sen? müslümanlikta öyle sey olurmu" dedigini duyarsiniz. bilinc altlarinda neler sakli su ateistlerin.

sadas yazdi

"".....doğrunun ne olduğunu bilir onun izinden giderim........"""

bak sen, hem biliyon hemde izinden gidiyon,
dogrunun ne oldugunu bulabildin demek,güzel bir gelisme. ilerleyen zamanlarda bizede anlatirsin nasipleniriz. ama sakin "ateist olun aklinizi özgür birakin" gibi kliselerle gelme, tahmin edemeyecegin ve sanada ilginc gelecek cevaplar alirsin.

sadas yazdi

"""....ve korkacak bişey olmadığını bilirim eğer allah tanrı veya benzeri bişey varsa bilirimki benim doğru insan olduğumu görür ve zaten gereğini yapacaktır nedir bu korku neden korkayım ...."""

yazidaki en güzel kisim burasi,isime geldigi icin degil, mantikli oldugu icin.
bu korku bildigim kadariyla ona karsi yanlis bir sey yapma ve onu gücendirme korkusu. normal bilinen manada korku olabilecegiinide akildan cikarmamak gerek.
iste bu normal bilinen korkunun karsisina "sevmek" gibi bir kavrami koymanin manasi yoktur.
suna bakarmisiniz:
"korkmuyorum, aksine seviyorum"

birisi size belli sebepler cercevesinde "yapmayin yoksa su su olur" derse
siz "niye su su olsun, niye böyle yapiyon, sevsek olmazmi" derseniz nasil olurdu bu))
bir ayette (hadiste olabilir) "Allaha yürüyerek geldiginizde,o size kosarak gelir" denmektedir.

sadas,

yardim konusunda ise,müslümanlarin böyle sapsalliklari meshurdur.IHA adli kurulusun (tam bilmiyoum sadece duyum) güney amerikadakilere yardim etmedigini sadee müslümanlarla ilgilendiklerini duymustum.

sadas
(Login sadas999)
85.96.228.205

October 24 2005, 11:34 AM 

kehkehkeh ademden sonra birde sen çıktın başımıza eyvallah
ilk olarak ben ateistim AMA ATEİST OLUNDİYE BİR SÖYLEMDE ASLA BULUNMAM TAMTERİS BİR BİREYİN İSLAMDİNİNİ DOĞRU BİLİP UYGULAMASI DAHA YERİNDEDİR
ÇÜNKÜ HERKES DOĞRUYA AKLIYLA ULAŞAMAZ
BİÇOKLARI ATEİST OLSALAR SAPKIN ZORBALARA DÖNÜŞÜR SUÇ MAKİNESİ OLURLAR BUDA İSTENMİYECEK BİR DURUM İSLAMIN KORKUSUNDAN BUNLARA YAPAMAZ BU SAPKINLAR BUNLARIN SAYISIDA PEKÇOKTUR

SANA ŞUNU TEMİN EDERİM ÖLÜMDEN KORKTUUM İÇİN YAŞAMIYORUM İNSANLARA YARDIM AMAÇLI YAŞIYORUM ÇEŞİTLİ KURULUŞLARA DAHİL OLMAYA ÇALIŞIYORUM
İHTİYACI OLANLARA YARDIM ETMEK FELSEFEM
TABİİ SENDE BUNU COOL GÖRÜNME ÇABASI OLARAK ALGILAYABİLİRSİN OSENİN DERDİN BEN KİMSEYE İYİ GÖRÜNMEK İÇİN YAPMIYORUM BU İŞİ

halil
(Login musab80)
85.100.210.226

ahmete selam

October 24 2005, 5:44 PM 

bu ahmet altan

olume yaklasinca

gecelri kafacagizini

yastiga koyunca

yada asansorde kilitli kalinca

olumu dusunmeye basladi belli

yavas yavas inanmaya basladigini itiraf edecekde

cesareti yok adamin

cig cig yerler animallah

hem kemalistler

hem dinazoruslar

ha bide babasi var dimi

cetin altan bunu napar yaw

cem karacayi napti kerizler

donek de donek diye tefe koymadilarmi

napsin oda boyle ucundan acicik gosteriyo

bakin yaw bende aslinda inaniyom

bana iyi davranin seriatcilar

kitaplarimi bi zahmet aliverin gari de olabilir tebi
Yukarı Dön
Yanıt Yaz

Hızlı Cevap
İsim:

Benzersiz Güvenlik Kodunu Gir:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Yeni Kod Yükle
Lütfen resimde gördüğünüz kodun aynısını girin.
Tarayıcınızın Cookie (Çerez) desteğinin aktif olması gerekir.

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Forum Ana sayfa | Kuruluş | Eski Alternatiforum Arşivler | Yeni islam Forum | Yeni islam Arşiv | Linkler
Kayıt Ol | Tüm Mesajları Okunmuş Say | Çerezleri (Cookies) Sil | E-posta Gönder

Tavsiye edilen browser Mozilla Firefox forumun en iyi görüntülenmesi için önerilen tarayıcıdır.

Copy-left - Hiç bir hakkı saklı değildir. Herşey özgürlükle başlar. 2000-2010 alternatiforum
RSS Feed