English      Oturum aç | Kayıt Ol | Unutulan Parola
Kullanıcı adı / Parola

OROSPULUK VE ISLAM (HACI)

Yanıt Yaz    Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arşiv
Simge
Gönderilenler : 40183
Aktif Durum : Aktif Değil
  Alıntı arşiv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 7:49am

emre
(no login)
62.248.33.101

GEÇMİŞ OLSUN SEVGİLİ ANTUAN

January 11 2002, 9:35 PM 

Umarım kardeşinizin önemli bir şeyi yoktur.Bir an önce sağlığına kavuşması dileğiyle...
Sevgili hacı
Ben de biliyorum ama ,neredeyse 24 saat yazıyorsun.Ona hayret ediyorum.Selamlar.

ebuselam
(no login)
209.240.222.130

orospuluk ve haci

January 11 2002, 9:44 PM 

sayin haci bu yazilari yazarken sarhos olmadigina gercekten cok sevindim. boylece bir insanin ayikken ne kadar sacmalayacagina misal oldun.bunda biraz cahillik birazda hainlik kokuyor.ilk firsatta bir cevap yazarim.sarhos olsaydin sana mazeret olabilirdi,ama artik kacacak yerin yok.tabi senin icin edepsizlik kapisi sonuna kadar aciktir, bunuda burada bilmeyen yoktur. nasildi hadiii bakiiim anca gidersiiin.yurrruuuu

HACI
(Login omerusta)
66.31.118.80

HACI VAMPIR DEGIL, ENDISE ETMEYIN.. HELE SARHOS !... HIC DEGIL..

January 11 2002, 9:57 PM 

Sevgili Emre;
Ben de sizler gibi yataga gidiyorum.. inan.. Arada bir ya uykum kaciyor, gece yarisi 2 de 3 de yaziyorum, ya da sabah erken kalkiyorum. Zaten gece 9-10 arasinda yataga gider, 5 de kalkarim. 6-7 arasinda is basi yaparim. Erkenciyimdir yani.. Eskiden daha da erkenciydim. Belki siz daha yataga girmeden kalkar, hasta gorurdum hastanede.. Yoksa sizden hic bir farkimin olmadigini bilmeni isterim.. Korkma sakin, vampir falan degilim.. Aynaya bakinca kendimi gorebiliyorum... keh keh keh.. Eskiden internet yoktu tabii ve olsaydi bile benim orada yazacak zamanim yoktu. Simdi ise, eski aliskanlikla, ise gitmedigim gunler bile, erken kalkiyorum.. Can cikar, huy cikmazmis.. Eskiden tek farki, hemen gorulecek hastalarimin olmamasi.. O zaman da yaziyorum.. Sen Brek'e hic inanma.. Ben sarhos olmam.. arada bir icerim gerci.. Kararinda kalirim her zaman..

Sevgili SenAntuan;
Biraderin icin gecmis olsun derim. Umarim kazasi tehlikeli degildi.. Uzuldum.. Isa ona da yardim eder nasil olsa..
Uzun iletini okumaya calistim. Ben o yazdiklarini sormamistim. Onlari zaten biliyoruz..
Siz orospular icin ne yapiyorsunuz du soru..
Simdi birak usturayi, trasi.. Bize Hristiyanlarin orospular icin ne gibi yardimlar yaptitigini anlat.. Hristiyan papazlarin onlari arada bir ziyaret ederek yardim etmesinden bahsetmiyorum. O yardimlari ben de gencligimde yapmistim.. keh keh keh..
Kilisenin orospular icin bir ayri bir politikasi var mi? Onlari gunahkar ilan etmenin disinda yani..
keh keh keh.
Selamlar
Haci

HACI
(Login omerusta)
66.31.118.80

SENINKI ILE BAS BASASIN...... GECMIS OLSUN DESENE..

January 11 2002, 10:51 PM 

Ebu, bak seninki de burada....... Yani sen iki tuan..
keh keh keh..
Sonunda kufurlu veya hakaretamiz sekilde konusmaya basladin.. Kir atin yaninda duran esek misali.. Kir at benim tabii.. keh keh keh..
Dilin her zamanki gibi keskin.. Benimki de az degil.. Brek seni ciddiye aldi.. Halbuki beni, ateistligime ragmen, anlayan Musluman bir bayan izlenimini veriyordu.. Aramiz duzelmisti.. Gerci bir ara kanli bicakli bile olmustuk.. Tabii atmosfer cok politik.. Haci ile bir Musluman bayan arkadas olabilir mi? Bu mumkun mu? Dilemma bile benden uzaklasti.. Aramiz cok iyi iken.. Neyse.. Bu konuya daha fazla deginmek istemiyorum.. Bu konunun oykusunu bile yazdim.. "Ask ve Nefret, Internet usulu" baslikli bir oyku yayinliyorum, Yasam forumunda.. keh keh keh..
Sana gelelim. Yaw sen Musluman oldugun halde pek Turk dosta sahip degilsin.. Neden acaba?.. Gerci karin Turk ama, baska hic bir seyin degil.. keh keh keh..
Yine de son zamanlarda birbirimizi daha cok anlamaya basladik.. Bak seninki de bizi izliyor su anda.. Sen iki Antuan yani.. Biraderi kaza gecirmis.. Gecmis olsun dilemeyecek misin? Yoksa vah vah mi diyeceksin. Dunya'dan bir Hristiyan eksilmedigi icin.. Neyse, o senin sorunun..
Seni Seninkiyle (Sen iki Antuanla) bas basa birakiyorum.
Selam
Haci

MGK
(no login)
213.153.175.62

Aslında herkes şu başlıktan rahatsız....

January 12 2002, 12:20 AM 

OROSPULUK ve İSLAM...

Çıkamıyorlar işin içinden...

Ben bu tepkinin nedenini anlamıyorm.
Birisi de çıkıpta anlatamıyor.
Bunlardan biri olsa,yani biri anlatsa yada içinde çıksalar sorun çözülecek.

Her yolu deniyorlar ama bu ORORSPULUK ile İSLAMI birbirinden ne ayırabiliyorlar, ne de bir arada olmasını anlayabiliyorlar.

Olmuyor...

Hacı da başta düşünmüştür belkide...

Mesela şöyle düşünmüş olsun...

Hacı, mümin kardeşlerimizin bu orospu ve orospuluk olayından dolayı takındıkları acımasız tavırlardan yola çıkarak, tanıdıgı tüm müslümanların ortak tavrına bakarak bu konuyu açmış...

Orospular...
Sürekli hor görülürler,aşagılanırlar ,kovulurlar uzak tutulurlar...

Uzakdurulurlar mı?
Orasını ayrı bir başlıkta tartışırız...

Bu mümin kardeşlerimizin ortak bir yanı degil mi yani?

Orospular bile bunu kabullenip suçu kadere atarak çözümsüz bir girdap içerisinde çözümsüzce yuvarlanıp gitmeye kendilerini bırakarak kanaatkar bir şekilde "DÜŞTÜK BİR KERE demiyorlar mı?

Hacı bu başlıgı açarken düşünmüştür...
Ya da düşünmeden yazdı..

Farzedelim düşünsün.

İlk önce yazmıştır;

OROSPULUK ve İSLAM...

-I ıh olmadı bu iki kelimeyi yan yana koymasak daha iyi olur.

VE yerine VEYA desek?

OROSPULUK veya İSLAM...

-Hmmm olmadı.Hem orospu olup hem de musluman olan yok mu?
Var...
Ya o, ya da o gibisinden seçme zorunlulugu manası çıkabilir...

OROSPULUK ile İSLAM ı denesek?

Yanlış anlamalara sebep olabilr,ir.
Foruma yazı yazan ve adı ya da niki İslam olan birinin başı belaya girebilir.Olur da eşi ya da dostu yavuklusu foruma girebilir.

-İslammmmmmm?
-Ne vardı?
-Ne bu orospuluk?
-Hangisi?
-Kaç tane var ki?

Yaaaani...

OROSPULUK YA DA İSLAM olmaz...

İSLAMDA OROSPULUK?
Haşaaaaaaaa

Haşaaaa...Tamam da...
İslamda orospuluk var mı?
Var.
Bu biliniyor.
Bu bilinen gerçegi red mi edeceksin?
Hem musluman olup hem Allahına baglı olup hatta iman edipte orospuluk yapan YOK mu?
VAR..
Çooook hem de.

OROSPULUKTA İSLAM...
Haşaaaaaaa

Yok öyle hemen haşaaaa diye Allaha şirin görünme naarları.

ORORPULUKTA da var İslam...

-Allahım sen bana yardım et bu gunku rızkımı hayırlı et beni bu agır ve zor ve de riskli yaşamdan kurtar diyen orospu yok mu?

Yani Orospulukta da islam var...
İslam da da orospuluk var.

İrfan efendi istedigi kadar kiracı mal sahibi tapu kontrat şartname gibi uyduruk namelerle olayı kıvırtmaya çalışsın.

Birşey degişmiyor.

Orospuluk islamdan çooooook önce vardı.
Hem de hala hazırdaki tum muslumanların ganimetlerini malvarlıgını içine alacak kadar eskidir.

Neyse...

Sonunda ne demiş başlıga?

OROSPULUK ve İSLAM

Sen kalk bu iki kutsal...pardon ..Bu iki alakasız kavramı yan yana yaz...

Bu iki kavramın alakalı hatta benzer oldugu yanlar var mı?

Var mı yok mu?

Evet soruyorum bu iki kavramın arasında bir alaka var mı yok mu?

Çıkın dışarı ilk gördugunuz adama sorun...

Dunyanın en eski meslegi nedir?

Orospularda sizinle aynı yolun yolcusudur...
Belki sokakta degil..
Belki yaşamlarında degil...
Belki mekanlarda degil...

Ama Allah yolunda aynı yolun yolcususunuz...
Allah gecinden versin öbür dünyaya dogru yola çıktıgınız zaman kolunuza giren bir orospu ise yapacak bişiiniz yok...

Diger tarafta herkes eşit...

Orospular da sizde.
Sen de orospuda ...

Hehehehehehe...

Neymiş orospulukla sizi aynı kefeye koyan ve koyacak olan?

Allah...
ve
İSLAM...
yani
DİN...

Burada bu yaşamınızda kaçın ororpulardan...
Hor görun ittirin kaktırın...

Diger tarafta berabersiniz netekim...
Genel evi özel evi yok...

Hiç bana mahalle camisinin imamı misali "orospular cehennemliktir" demeyin.
Allahın işine soyunmuş olursunuz.
Takdir onundur.

Ne yapacaksınız?
Cariye der eywallah dersiniz.

Peah ki ne peah..

hehehehehe

.
(no login)
213.153.175.62

.

January 12 2002, 12:45 AM 

.

Gezgin
(no login)
195.175.221.14

Sen Antuan...

January 12 2002, 7:58 AM 

...geçmiş olsun kardeşine!
...Allah şifa versin!

hegel
(no login)
213.153.216.103

orospu!

January 12 2002, 12:27 PM 

Bu söz ü olur olmaz şekilde kullanmak çirkin bence.Genelevde çalışan kadınları orospu diye tanımlayıp aşağılamak da etik değil.Çehov un bir hikayesi vardır bu konuda.Okuyanınız var mı?

HACI
(Login omerusta)
66.31.118.80

KELIME KELIMEDIR. ONEMI SIZIN ONA VERDIGI ONEMDIR. DEGERI SIZIN DEGERINIZDIR

January 12 2002, 1:23 PM 

Hegel;
Bak ne demissin.. orospu kelimesi hakkinda;
"Bu sozu olur olmaz sekilde kullanmak cirkin bence"

Gerci biz olur olmaz yerde degil, Islam konteksinde kullanmistik.. Islam olur olmaz ise bilemem..
Sence kelimenin kendisi mi cirkin, olur olmaz yerde kullanilmasi mi?

keh keh keh.

ebuselam
(no login)
209.240.222.130

zil zurna ve kor kutuk sarhos haci

January 12 2002, 4:53 PM 

yanlis anlasilmis olabilirim!! hacinin sarhoslugundan kastim hacinin kin ve nefret sarhosluguna yakalanmis olduguydu.ama haci ayik numarasi yapmasini iyi beceriyor.bunu bir benzetmeyle anlatacak olursak intahar susu verilmis bir cinayetten cok cinayet susu verilmis bir intahara benzetebiliriz.sen-antuan gecmis olsun. hastahaneye,doktora basvurdugunuz gibi banada danissaydiniz yardimci olabilirdim belki.carpmak ve carpilmak konusunda oldukca tecrubeliyimdir. fikrayi bilirsin damdan dusenin halinden damdan dusen anlar.abin sakin su barancc olmasin ha!!

HACI
(Login omerusta)
66.31.118.80

HERKES ADAM OLSAYDI, BU DUNYA COK MONOTON BIR YER OLURDU..

January 12 2002, 5:21 PM 

Ebu sen adam olmayacaksin..
Eeeee seni de oyle kabul edecegiz.. N'apiiiiiiiimmmm!
Oldugun veya olmadigin gibi..
Gorevini yapiyorsun, adam olmamakla..
Yoksa bu dunya hic cekilir miydi?
Senin gibilerin de bir gorevi olmali..
Hikmetinden sual edilmezmis..

sen-antuan
(no login)
213.194.68.210

Re: OROSPULUK VE ISLAM

January 12 2002, 5:48 PM 

Hepinize çok teşşekür ederim sağolun var olun

ebu selam abim değil yaw kardeşim askerden yeni geldi yahu

ne adamsın yahu

brek
(no login)
195.175.238.166

anlayışlı olmak nerde ?

January 12 2002, 8:33 PM 

tamam
belki çıkış çok fevri idi

ama yinede arkasında duruyorum

herkezin böyle hoşlanmadığı şeyler olur
ve kızdığı şeyler

bende buna kızıyorum

mgk dilerse beni kınayabilir
ama haksız sayamaz

haci kızgınken yanıtlamaman büyük incelik
teşekkürler

MGK
(no login)
213.153.175.62

Brek

January 13 2002, 12:27 AM 

Durduk yere seni neden kınayayım?
Yersiz yere seni neden kınama ihtiyacı hissedeyim?

Birisine keyfi alkollu muamelesi yapamazsın.

Hacı radikal bir konuya degiindi.
İtiraf etmeliyim ben de dahil olmak kaydı ile bir çok kişinin sınırlarının dışında bir tabusal bir konuya degindi.

Eger senin bir araya getirmek istemedigin bazı durumlar içerisinde bu konuya deginiyor ise yani seni aşan bir konuyu burada ele alıyor ise bunun nedeninin alkolda ya da kişinin kendinde olmadıgı herhangi bir maddede arayamazsın.

Benim bir suru arkadaşım var ki ben ancak 5 duble içtikten sonra onların alkolsuz dusunce biçimine ulaşabiliyorum.

Ama bu demek degildir ki senin ya da benim sınırlarımızın dışına illa ki alkole çıkılabilir.

Ben kınadım cunku ispatlayamadıgın surece iddian bir iftiradan öte gitmeyecektir.

Ve ben seni bunun farkında olmaya davet ediyorum ve ondan kınıyorum.

Eternish
(no login)
213.153.211.23

Pisligin basina 300 USD odul koydum, ihbar sahipleri gizli tutulacak..

January 13 2002, 12:30 PM 

Bu pisligin yerini yurdunu bildirene 300 USD odeyecegim.
Ancak bu kadar edecek bir pislik oldugu icin rakam pazarliga acik degildir.

Ihbarlar gizli tutulacaktir.

ebuselam
(no login)
209.240.222.130

kisa kisa

January 13 2002, 5:13 PM 

yahoo haci na'piin heralde tavsiyemi dinleyip isamesihe gitti,artik orada yaziyor. simdilik hic ve isaci nickleriyle yaziyor.belki baska nicklerlede yaziyordur.daha yazmadiysa bile yazacagindan emin olabiliriz.webservant gecenlerde baska bir sitede baska bir nick kullandigi icin bir muslumani banlamisti.bakalim bunu ne yapacak? sen-antuan kusura bakma.ne oldu? nasil oldu? simdi nasil? senden kac yas kucuk? bilirsin merakliyimdir.tekrardan gecmis olsun.sayin brek yanilttigim icin ozur dilerim.hiciv ve sakam boldur.haci alismisa benziyor,sen-antuan bir turlu alisamadi gitti.neyse o da alisir. haci aslinda cok guzel ve onemli bir konuya deginirken,kendisi igrenc bir tavir sergilemis.ilk yazilari okudum, sonrakilere soyle bir ustun koru baktim. kendimce bir cevab yazmayi dusunuyorum. ciddi yazilar bayagi vakit aliyor. yaz,sil,bir daha yaz,kaynak bul kolay olmuyor.birde dusunmeden reflex cevablar vermek istemiyorum.simdilik hoscakalin

Anonymous
(no login)
212.98.3.54

Seviyesiz

January 13 2002, 6:54 PM 

Başlık bile seviyesizce...

HACI
(Login omerusta)
66.31.118.80

HACI'YI HAKLI CIKARAN O KADAR COK DANGALAK VAR KI!

January 13 2002, 7:05 PM 

Ulan ahlaksiz pezevenk.. Anonymous.. Orospular seviyesiz degil. Orospulari Islam'in icinde mutala etemek seviyesiz degil. Onlari asagilayanlar ve espiriyi gormeyenler seviyesiz.. Senin gibi asagilik Musluman'lar seviyesiz. Biz kimseyi asagilamiyoruz burada, senin disinda.. Seni bile biz asagilamiyoruz.. Sen kendi kendini asagiliyorsun..

Sesini kes pislik.. Dusun biraz ve birseyler ogren, bu forumda yazilanlardan.. Sen ne kadar asagiliksan, burada gorduklerin de o kadar asagilik..

Orospularin cani yok mu? Zaten senin gibiler Islam'i ahlaksiz yapiyor.. Senin gibileri goren, taniyan, Islam'i ahlaksiz saniyor.. Senin yuzunden yani..
Kucuk gorme kimseyi.. Yani kendinden kucuk.. Biraz saygi, hurmet, anlayis..
Islam'da olmayan seyler mi bunlar..
En azindan senin Islam'inda yok..
Benim ailemde yok senin pratik ettigin pis Islam.. Ama cogunluk maalesef senin gibi dusunuyor ve oyle pratik ediyor.. Butun sorun bu zaten.. Ben bunu belirtmek istemistim..
Dangalak seni..

HACI
(Login omerusta)
66.31.118.80

HACI'NIN IGRENCLIGI..

January 13 2002, 8:20 PM 

Ebuselam;
Bak ne demissin;

haci aslinda cok guzel ve onemli bir konuya deginirken,kendisi igrenc bir tavir sergilemis.

Nedir benim sergiledigim igrenc tavir? Orospularda gordugun o tavri Haci'ya hamlediyorsun. Haci onlari orospulara bile mal etmiyor.. Islam'i onlara yardim etmemekle sucluyor. Orospu Islam demiyor.. Cunku o zaman Islam deger kazanacak. Orospuluk ve Islam diyor. Iki deger yargisini birbirlerinden ayiriyor.. Bu degerler birbirleri ile ortusuyor, birbirlerini etkiliyor.. Ama birbirlerinin netiliklerini oldugu gibi icermiyor. Aslinda oropuluk, duskunlugu simgeliyor. Diger duskunlukler arasinda fakirlik, yetim ve oksuzluk, dul olma gibileri var. Islam'in orospulara sempati gostermesi Islam'i kucultuyor mu? Butun sorun bu. Bazilariniza gore kucultuyor, digerlerinize gore ise cok daha kucultuyor. Iki kelimeyi bir arada kullanmak bir tur tabu.. Yasak.. Boyle seyler yapilamaz. Oysa, aranizdaki Musluman'lar caliyor. Hirsizlik yapiyor. Bosna ve Deprem paralarini ic ediyor.. Yani Islam'in pis tarafi "pis Islam" olarak yasiyor ve cok saglikli bir omur surduruyor hem de.. O pis Islam mi, yoksa "Pislik ve Islam mi" Orasini da siz aciklayin.. Benim bahsettigim orospularin Islami ise, Orospu Islam olmuyor. Oyle bir sey yok.. O dusunce yalniz orospularin da Musluman olma hakkini savunuyor. Islam'in butun yapacagi o haklari onaylamak ve kabul etmek.. Cunku orospularin, duskunlerin Islam'a olan gereksinimi, bu forumda Islam'i savunanlardan cok daha fazla.. Duskunlerin maneviyata olan gereksinimi, duskun olmayanlardan cok daha fazla.. Haci Islam'a karsi hic bir saygisizlik yapmis degil. Aslinda yapmasi da lazim bu kosullarda. Ama yine de kendini tutuyor.. Bu ahlaksizliklari Islam'i yanlis yorumlayanlarin yaptigina inaniyor.. Onlarin da sayisi o kadar cok ki..

Haci igrenc bir tavir sergilemis diyor, bir hipokritik Hristiyan donmesi.. Sonradan Musluman olan. Sonradan goren biri.. Hic bir gelenegi idame ettirmiyor. Bir yerden baslamis Musluman olmaya.. Bir an karar vermis ve Musluman olmus.. Ne basini biliyor, ne de sonu hakkinda en ufak bir konsepti var..

Haci igrenc bir tavir sergilemis mis?..
Hangi tavir.. Nerede o tavir..
Ortada igrenc tavirlar var elbette ama, onlar Haci'ya ait degil. Kime ve neye ait oldugunu bu forumu okuyanlarin kararina terkediyorum.

Cogunuzun Haci'nin maksadini anladigini sanmiyorum. Bu cok zor konuyu halletmenize olanak olmadigini da cok iyi biliyorum. Cunku bu konu yalniz sizlerin degil, Islam'in da cok cok ustunde..... Hristiyanligin da cok ustunde.. Yahudiligin de cok cok ustunde.. Dinlerin becerebilecegi seyler degil bunlar. Dinler bu sorunlari cozmede tumuyle yetersiz.. Bunlar derin sosyal sorunlar. Cozumleri dinin cok ustunde ve disinda..

Haci bu tur sorunlari gundeme getirerek, dinlerin ne kadar yetersiz ve bazi durumlarda kotu ve hatta ahlaksiz olabileceklerini kanitlamaya calisiyor..

Dogru olmayi istemedigi halde, yanlis olmayi cok istedigi halde, hemen her seferinde hakli oldugunu, cogu kere uzulerek gozlemliyor..

Evet, Haci igrenc bir tavir sergiliyor.. Haci'ya karsi kendi inanclarini savunmaktan aciz zavallilarin Haci ve Haci gibileri baska turlu yorumlamalarina olanak var mi? Kedi erisemedigi cigere pis diyor..

keeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhh..

Hadi bakiiiiiiiiimmmmmmmmmm.

ebuselam
(no login)
209.240.222.130

tak tak tak (hacinin igrenc tavri)

January 14 2002, 6:27 PM 

sayin haci evimin yakininda akvaryum baligi satilan bir yer acildi.birkac defa gittim baliklari seyrettim.bir akvaryum dikkatimi cekti.akvaryumda bir tek balik vardi.balik akvaryumun ortalarinda biraz yukarda idi.kucuk bir tas parcasini icine cekip tukuruyordu. ilk basta buna bir mana veremedim.ne yutuyor ne birakiyor.agiziya yakalayip icine cekiyor ve tukuruyor.sonra aklima balik hafizasi kavrami geldi.tasi tukurdugu bir anda cama tak tak tak vurdum tasi birakip kacti ve boylece balikcagizi tastan kurtarmis oldum. HACI TAK TAK TAK. gecenlerde radyoda bir programda ev hayvanlaridan bahsediyordu. soyle birsey anlattilar.eger sahibi evde yokken bir kabahat islerse(esya kirarsa veya pislik yaparsa) 6 saatten sonra cezalandirilmasinin bir anlami olmadigini cunku 6 saat once yapmis oldugu bir kabahati hatirlayamayacigi ve bu nedenlede niye cezalandirildigini anlayamayacagini soyluyordu.seninde yukardaki yazilarin buraya asilmasi 6 saati coktan gecti. haci sana host demiyecegim,sen bize lazimsin.can sikintisina bire birsin.

HACI
(no login)
205.188.200.46

SENDEN DUYMAK ISTIYORUZ.

January 14 2002, 8:08 PM 

Ebuselam;
Sen bu konuyu onemli buldugunu ve konu hakkinda yazacagini soylemistin. Yazmadin.. Bekliyoruz.

irfan
(no login)
62.248.33.149

HACI

January 14 2002, 10:45 PM 

Sözleri, sende veriyorsun da pek tutamıyorsun galiba!!!
Bir iki güne kadar okur, gerekli cevapları veririm,demiştin , ne oldu ???

ebuselam
(no login)
209.240.222.130

aferim hep boyle ol.seytana uyma

January 15 2002, 12:35 AM 

sayin DOGdir haci dedigimi unutmus degilim ilk firsatta yazarim.daha oncede dedigim gibi ciddi yazilar zaman aliyor. bu konu senin zannettiginden cok daha genis alanlari kapsiyor.nereden basliyacagima karar vermedim.

brek
(no login)
195.175.238.112

mgk

January 15 2002, 9:08 PM 

mgk
ben haci için bu başlığı açarken sarhoştu falan demedim ve dikkat ettiysen başlığına dikkate aldım
ve bu konu ile ilgili bir rahatsızlık duymadım haciye o iletimi konu hakkında fikir belirttikten ve haci ile bazı noktalara vardıktan sonra yazdım o iletimi konu hakkında konuşmanın önüne geçirmedim. fikir belirtmekten kaçınıp bu ileti gibi bir iletiye sarılmış olduğumu iddia edemezsin
haci zaten belirtti bu başlığı açarken sarhoş olmadığını. bizde buna inandık

ama bu belirtisinin yanında bazende sarhoşken yazdığını söyledi
bende genelleme yaptım
zaten haci belirtmediği sürece bunu bilemeyeceğimi iletimde belirttim

bir şey iddia etmediğime göre
ıspatada lüzum yok
Yukarı Dön
Tuğçe
  Alıntı Tuğçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2010 Saat 10:01pm
Hacı bende bir zamanlar orospuluk yaptım bende müslümanım şimdi kurtuldum şükür ama zaten islamda öyle bir anlayış yokki orospu diye yada yetim diye kimse kimseyi hor göremez islamdada yok bu ama tabii bizim bazı çooook akıllı müslüman geçinenler orospulara cehennemlik gözüyle bakarlar oysaki öyle onları topluma kazandırmak yerine dışladıkları için günah sahibi olanlar onlar oluyo o kadınlara yardım edilse o yola kimse düşmez kimse bunu yapmak istemez sen islama değil islamı yanlış yaşayan insanlara laf et islam her zaman doğru yolu gösterir ok.
Yukarı Dön
Fedai
  Alıntı Fedai Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Agu 2010 Saat 5:08am
Hacı sen ateist falan değilsin!
Yukarı Dön
Fedai
Gönderilenler : 3
Aktif Durum : Aktif Değil
  Alıntı Fedai Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Agu 2010 Saat 5:22am

Yukarıdaki yazıyı yazarken üye değildim.Şimdi üye oldum Hacı!Tekrar yazıyorum;

Sen ateist falan değilsin,sen bir müslümansın Hacı!Sanırım daha hacca gitmemişsin ama en yakın zaman da gider gerçekten Hacı olursun İnşaALLAH.Amin.
Yukarı Dön
Yanıt Yaz Sayfa  <123

Hızlı Cevap
İsim:

Benzersiz Güvenlik Kodunu Gir:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Yeni Kod Yükle
Lütfen resimde gördüğünüz kodun aynısını girin.
Tarayıcınızın Cookie (Çerez) desteğinin aktif olması gerekir.

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Forum Ana sayfa | Kuruluş | Eski Alternatiforum Arşivler | Yeni islam Forum | Yeni islam Arşiv | Linkler
Kayıt Ol | Tüm Mesajları Okunmuş Say | Çerezleri (Cookies) Sil | E-posta Gönder

Tavsiye edilen browser Mozilla Firefox forumun en iyi görüntülenmesi için önerilen tarayıcıdır.

Copy-left - Hiç bir hakkı saklı değildir. Herşey özgürlükle başlar. 2000-2010 alternatiforum
RSS Feed